Israëlische annexatie Westelijke Jordaanoever: ‘Dit is een regelrechte oorlogsverklaring’


Israëlische annexatie Westelijke Jordaanoever: ‘Dit is een
Israëlische annexatie Westelijke Jordaanoever: ‘Dit is een regelrechte oorlogsverklaring’ Uit Knack van 03/06/2020 02/06/20 om 23:59


VS: ‘Israëlische nederzettingen Westelijke Jordaanoever
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft een ommezwaai in het beleid ten aanzien van Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever aangekondigd.


Met Trump aan de macht, laat Israël rem op bouw …
Met Trump aan de macht, laat Israël rem op bouw nederzettingen los. Voor de derde keer in luttele weken heeft de Israëlische regering bouwplannen aangekondigd voor nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en in het Arabische deel van Jeruzalem.


Artikelen over palestijnen | Telegraaf.nl
Een Israëlische bus werd … Israëlische militairen hebben maandag op de bezette Westelijke Jordaanoever een … Die spreken van een regelrechte oorlogsverklaring en een poging de …


Libanon: Israëlische droneaanval is oorlogsverklaring
De president van Libanon heeft woedend gereageerd op een incident met drones bij hoofdstad Beiroet. Staatshoofd Michel Aoun sprak in een ontmoeting met VN-gezant Jan Kubis van een oorlogsverklaring.


De vertraagde val van Netanyahu | Kenniscentrum Israël …
De annexatie van de Jordaanvallei is een oorlogsverklaring aan de niet-joodse bevolking in de Westelijke Jordaanoever. Met de large-scale operation in de Gazastrook kan alleen bedoeld zijn een grondoffensief en/of bombardement dat niet onderdoet voor de door generaal Gantz geleide Operatie Protective Edge in 2014 met zo’n 2150 Palestijnse slachtoffers.


Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël: Arabische …
Dit is een oorlogsverklaring“, vindt al Balawi. “Trump moedigt hiermee geweld aan”. “Wij hopen dat de hele wereld zich hier tegen verzet, en onze hoop ligt vooral bij de VN en de Europese Unie.


Na moord op Israëlische tiener dringen rechtse partijen …
Rechts conservatieve parlementsleden in Israël riepen op vrijdag 23 augustus op om heel Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, te annexeren bij Israël, nadat veiligheids functionarissen bevestigden dat de zeventienjarige Rina Shnerb werd vermoord in een terreuraanslag in het Ramallah-gebied. Premier Benjamin Netanyahu betuigde zijn ‘diepe medeleven’ aan de familie en zwoer de Joodse…


Annexatie – Unionpedia
De ‘Anschluss’ van Oostenrijk in 1938. Annexatie is de incorporatie van een gebied in het territorium van een ander land of andere politieke entiteit. 368 relaties.


Jeruzalem – Wikipedia
Jeruzalem (Hebreeuws: ירושלים Jeroesjalajim, Arabisch: القدس al-Qoeds, Aramees: יְרוּשְׁלֶם) is een van de twintig oudst doorlopend bewoonde steden ter wereld. De oude Kanaänitische stad is de bakermat van het jodendom en het christendom, en de stad en/of bepaalde plaatsen daarin worden door volgelingen van deze religies en door de islam als heilig beschouwd.
Launch car diagnostic