Suriname kan belangrijke rol spelen op gebied van voedselzekerheid


Suriname kan belangrijke rol spelen op gebied van
Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), gelooft erin dat Suriname een belangrijke rol kan spelen op het gebied van voedselzekerheid in de wereld. Volgens de LVV-minister hebben niet alleen landen uit de regio, maar ook daarbuiten Suriname benaderd om de voedselvoorziening veilig te stellen. De minister verwees naar onder andere Barbados.


Voedselzekerheid – WUR
Voedselzekerheid. Voor overheden, bedrijven en burgers is toegang tot gezonde en evenwichtige voeding essentieel. Daarbij spelen duurzame en effectieve ketens, marktontwikkelingen en verantwoordelijkheid een belangrijke rol. Precies op deze gebieden is de expertise van de onderzoekers van Wageningen Economic Research beschikbaar.


Nederland heeft een ‘ereschuld’ in Suriname – NPO Radio 1
Suriname koos onlangs een nieuwe president en het land staat voor hervormingen. Nederland zou daar een rol in kunnen spelen, als Suriname hier behoefte aan heeft, stelt columnist en historicus …


PDF De aardappel heeft de toekomst – Rathenau
voedselzekerheid. Bij hybride aardappelveredeling wordt overigens geen … vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en voedselzekerheid. De aardappel heeft de toekomst 8 … Hybride aardappelveredeling kan een belangrijke rol spelen in het streven naar


Hennepteelt een feit in Suriname – Waterkant
Een belangrijke voorwaarde is de levering van kwalitatief plantmateriaal, … Thc lijkt op de natuurlijke stoffen van dat systeem en kan dus ook die rol spelen. … Of er voldoende kennis van zaken is in Suriname op dit gebied daar twijfel ik aan.


Ongelijke voedselzekerheid kan mensen leven lang …
Ongelijke toegang tot voldoende en gezonde voeding is een belangrijke verklaringsgrond voor sociaal-economische ongelijkheid. Vooral de eerste duizend dagen in het leven van een jong kind, inclusief de fase vóór de geboorte, zijn van cruciale invloed op de levensloop. Opgelopen achterstand in de voeding kunnen vaak moeilijk worden ingehaald en kunnen invloed hebben op ongelijkheid in de …


Partner in livestock innovations – WUR
veehouderij kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het is van belang dat goede initiatieven uit de sector worden gefaciliteerd (beloond). Gezien de beperkte capaciteit dient de voorlichting zich vooral te richten op gemotiveerde melkveehouders die hun bedrijf verder willen ontwikkelen. Rol van kenniscentrum


De consument ruilt biefstuk niet zomaar in voor bonen – NRC
En er gebeurt al veel op het gebied van verduurzaming, … moet zorgvuldig gebeuren om risico’s op voedselzekerheid, … kweekvlees en andere vleesvervangers kunnen een belangrijke rol spelen.


Politiek Suriname wordt bepaald door persoonlijke …
Op grond van deze zaken kan er een Marshallplan gemaakt worden, waarin landen als Nederland, USA, Frankrijk/Frans-Guyana, Guyana als buurland en land dat gelet op grote olie voorraden voor de kust, Brazilië als buurland en een land dat alles maakt, China, India dat ook betrekkingen hebben met Suriname en de ligging van Suriname, Guyana in de regio voor al deze landen een belangrijke rol spelen.


Samenvatting Biologie Thema 1 inleiding in de biologie (4e …
Zij spelen een belangrijke rol op het gebied van voeding, voedselzekerheid, gezondheid, duurzame ontwikkeling, energie en veiligheid. Veel vragen zijn nog onbeantwoord. De vragen worden benaderd door middel van verschillende contexten.
Autel car diagnostic